Verzekering
vergelijken

Vergelijk en kies wat bij u past! Bereken uw premie »

ZorgZEKERING


Basisverzekering
Iedere Nederlander van achttien jaar en ouder is verplicht een zorgverzekering af te sluiten, ook wel basisverzekering genoemd. Deze basisverzekering dekt de kosten van medische behandeling. Daarvoor ben je verzekerd volgens een wettelijk beschreven pakket aan zorg. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie.voor de basisverzekering maar zijn wel verzekerd.

Waarvoor ben je verzekerd?
In het basispakket ben je onder andere verzekerd voor: 
  • geneeskundige zorg, waaronder zorg door: 
  • huisartsen, 
  • geneesmiddelen,
  • medisch specialisten,
  • verloskundigen,
  • ziekenhuisverblijf;
Verzeker jij je aanvullend?
Voor zorg die niet in de basisverzekering zit, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Denk aan fysiotherapie, tandheelkundige hulp en alternatieve geneeswijzen. Een aanvullende verzekering is niet verplicht.

Wat betaal je aan premie?
De premie voor de basisverzekering bestaat uit een inkomensafhankelijke bijdrage en een nominale premie. De inkomensafhankelijke bijdrage vergoedt je werkgever. Dat doet hij bruto, niet netto.

Zelfstandigen en gepensioneerden betalen de inkomensafhankelijke bijdrage zelf. De nominale premie voor de basisverzekering betaalt de consument zelf. Dit is ongeveer € 1.100,- per jaar. Ook de premie voor de aanvullende verzekering betaalt de consument zelf. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie voor de basisverzekering.

Neem vrijblijvend contact op met Jan Ligtenberg:
[t] 0548 - 218 218 of stuur een e-mail naar [e] info@jligtenberg.nl