Verzekering
vergelijken

Vergelijk en kies wat bij u past! Bereken uw premie »

Opstalverzekering


Opstal is een technische term voor een huis. De opstalverzekering dekt dus schade die aan je woonhuis ontstaat. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van schade aan je woonhuis. Wanneer je voor jouw koophuis een hypotheek afsluit, ben je vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering wordt vaak op basis van de herbouwwaarde van jouw huis afgesloten.

Wel verzekerd …
Een opstalverzekering dekt schade aan je huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Naast je woonhuis zelf zijn ook zaken verzekerd als: 
  • bijgebouwen
  • schuren
  • schuttingen
  • tuinaanleg, vaak in beperkte mate

Niet verzekerd … 
Je bent niet verzekerd bij schade veroorzaakt door catastrofes. Denk aan oorlogssituaties, atoomkernreacties of overstromingen. Beperkte overstroming is soms wel gedekt.

Particulier of zakelijk
Deze verzekering is bedoeld voor particuliere woningen. Maar beperkt zakelijk gebruik is meestal geen probleem. Bijvoorbeeld als je een praktijk aan huis hebt.

Standaard of uitgebreid
De meeste verzekeraars bieden zeer uitgebreide dekkingen. Soms kun je kiezen tussen een standaarddekking, een extra uitgebreide dekking of een topdekking. Er bestaan verschillende opstal- of woonhuispolissen, elk met eigen voorwaarden en premies. Vergelijk dus goed!

Brand- of gevarenverzekering 
Misschien ben je beter bekend met de term ‘brandverzekering’ of ‘gevarenverzekering’ voor deze verzekering. Dit was namelijk het belangrijkste risico dat vroeger was gedekt. Maar inmiddels is de dekking dus veel ruimer.


Neem vrijblijvend contact op met Jan Ligtenberg:
[t] 06 - 5353 2697 of stuur een e-mail naar [e] info@jligtenberg.nl