Verzekering
vergelijken

Vergelijk en kies wat bij u past! Bereken uw premie »

Ongevallenverzekering


Je loopt door een ongeval blijvend letsel op. Of je komt zelfs te overlijden. Dan keert deze verzekering een bedrag uit. De hoogte van de uitkering spreek je van tevoren af.

De rubrieken
De meeste verzekeringen bevatten in elk geval twee rubrieken:
de rubriek ‘overlijden’
de rubriek ‘invaliditeit’

Meestal sluit je beide rubrieken af. Soms kun je namelijk niet alleen het invaliditeitsrisico verzekeren. Het overlijdensrisico kun je wel apart verzekeren.’

Medische kosten of tandartskosten
Je kunt meestal ook medische kosten of tandartskosten meeverzekeren. Deze kosten verzeker je dan tot een maximum. Je hebt deze kosten door een ongeval.

Inzittenden 
Een aparte variant van deze verzekering is de ongevallenverzekering inzittenden. Dat is een ongevallenverzekering voor de passagiers en bestuurder van een motorrijtuig.

De uitkering
Per rubriek stel je een verzekerd bedrag vast. Als je gedeeltelijk invalide raakt, krijg je ook een gedeeltelijke uitkering. De manier waarop de verzekering uitkeert, lees je duidelijk in de polisvoorwaarden.

Als onderdeel
Deze verzekering is relatief goedkoop. Zeker als de verzekerde bedragen niet te hoog liggen. Daarom gebruiken veel mensen deze verzekering als onderdeel van een andere verzekering. Zoals de reisverzekering.

Collectief 
De verzekering wordt ook wel aangeboden via een collectief contract, of bij een lidmaatschap. Denk aan:

schoolongevallenverzekering;
ongevallenverzekering via de sportvereniging;
ongevallenverzekering via een eigen bedrijf;
gezinsongevallenverzekering.

Neem vrijblijvend contact op met Jan Ligtenberg:
[t] 06 - 5353 2697 of stuur een e-mail naar [e] info@jligtenberg.nl