Verzekering
vergelijken

Vergelijk en kies wat bij u past! Bereken uw premie »
  • U bevind zich hier:
  • Home
  • Hypotheken

Hypotheken

Welke hypotheek past het beste bij jouw?


Een nieuw huis brengt kosten met zich mee. Wie een (nieuw) huis wil kopen, zal vrijwel altijd geld moeten lenen. Dit wordt ook wel een hypothecaire lening genoemd. Maar welke hypotheek past nu het beste bij jou en je financiële situatie?

Dat is per persoon verschillend. De één kiest voor een 'gewone' lening, de ander gaat voor zekerheid en kiest voor een hypothecaire lening.

Het verschil met een gewone lening is dat bij een hypothecaire lening het huis als onderpand voor de lening dient. Een geldverstrekker, meestal een bank of verzekeraar, leent je het geld om een huis te kopen. Deze lening moet aan het einde van de looptijd (maximaal 30 jaar) volledig afgelost zijn. Daarbij betaal je als vergoeding voor de lening een percentage aan rente over het geleende geld.

Omdat je voor een huis vaak veel geld moet lenen, wil de geldverstrekker zeker zijn dat je alles weer terugbetaalt. Als je de rente en/of aflossing niet meer kunt betalen, dan kan de geldverstrekker jouw huis opeisen. Hij zal het huis verkopen om zo het geleende bedrag weer terug te krijgen.

Naast een bank of verzekeraar als geldverstrekker is het ook mogelijk dat anderen, bijvoorbeeld je ouders, je geld lenen voor de aankoop van een huis.

Laat je goed informeren
Als je een hypotheek afsluit ga je een belangrijke financiële verplichting aan die zo goed mogelijk moet passen bij jouw situatie. Neem daarom de tijd om de hypotheekofferte en de voorwaarden goed door te lezen zodat je weet wat er precies wordt bedoeld.

Tip voor een hypotheek
Teken nooit een overeenkomst als je iets niet helemaal begrijpt. Als je iets niet snapt, vraag ons dan altijd om uitleg.

Neem vrijblijvend contact op met Jan Ligtenberg Financieel Advies om te kijken welke hypotheek het beste bij jou past.
[t] 0548 - 218 218 of stuur een e-mail naar [e] info@jligtenberg.nl