Verzekering
vergelijken

Vergelijk en kies wat bij u past! Bereken uw premie »

Aansprakelijkheidsverzekering


Schade kan op heel veel manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je onbedoeld spullen van een ander beschadigt of dat iemand door jouw schuld gewond raakt. In dat geval kun je ervan uitgaan dat je hiervoor meestal aansprakelijk bent. Een schadeclaim kan hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële gevolgen van de aansprakelijkheid van jou en jouw gezin voor materiële schade (schade aan spullen) en letselschade (schade aan de gezondheid van mensen).

Wanneer ben je aansprakelijk?
Als je iets doet waardoor schade ontstaat, dan kun je daarvoor op grond van de wet aansprakelijk zijn. Dat betekent dat je de financiële schade moet vergoeden. Ook ben je aansprakelijk voor schade die veroorzaakt is doordat je niets hebt gedaan, terwijl je wel wat had moeten doen. Dit staat in de wet. Voor deze wettelijke aansprakelijkheid biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking.

Waarvoor ben je verzekerd?
Onder deze verzekering is gedekt:
  • Alles, wat niet met zoveel woorden in de polis is uitgesloten. Denk aan schade aan andermans spullen en gezondheid, Dat betekent ook dat er sprake is van een werelddekking.
  • Schade veroorzaakt door jouw huisdier, of door (on) roerende zaken (zoals een huis of een stoel of keukentrap) die je bezit
  • Letselschade die gezinsleden bij elkaar veroorzaken, materiële schade van gezinsleden onderling is niet gedekt.
  • Vertegenwoordiging in een rechtszaak als dat nodig is. Gelukkig gebeurt dat niet vaak. De verzekeraar neemt jou dan alle rompslomp uit handen.


Neem vrijblijvend contact op met Jan Ligtenberg:
[t] 06 - 5353 2697 of stuur een e-mail naar [e] info@jligtenberg.nl